ÖZEL SERMAYE VE SON EKONOMİK KRİZE ETKİLERİ


Abstract views: 72 / PDF downloads: 31

Yazarlar

  • Işık AKIN Istanbul Gelisim University, Banking and Insuruance, İstanbul/Türkiye

DOI:

https://doi.org/10.26450/jshsr.104

Anahtar Kelimeler:

Özel Sermaye, Hedge Funds, Finansal Kriz, Kredi Krizi

Özet

Özel sermaye endüstrisi son yirmi yılda belirgin bir artış gösterdi ve akademik araştırmalar giderek özel sermayenin etkileri üzerine yoğunlaştı. Özel sermaye, bir kamu mübadelesinde belirtilmeyen sermayendir. Özel sermaye, doğrudan özel şirketlere yatırım yapan veya halka açık şirketlerin satın alınmasına katılan fonlar ve yatırımcılar arasından oluşur ve kamu sermayesinin feshine neden olur. Özel sermayeyle ilgili çok sayıda araştırmalar yapılmıştır, Bazı araştırmacılar, sınırlı ortakların bakış açısına (LP) odaklanırken, bazıları geri dönüşleri karşılaştıran şirket düzeyinde odaklanırlar (Thorkilgaard, 2012).
Bu çalışmanın amacı, özel sermayeyi tanıtmak, özel sermayenin son kredi sıkışıklığına ne ölçüde düştüğünü analiz etmek ve hedge fonlar ile özel sermayedeki temel sorunları ortaya çıkarmaktır. Son olarak, bu kargaşanın gelecekteki etkilerini speküle etmek.

Yayınlanmış

2017-10-31

Nasıl Atıf Yapılır

AKIN, I. (2017). ÖZEL SERMAYE VE SON EKONOMİK KRİZE ETKİLERİ. International Journal of Social and Humanities Sciences Research (JSHSR), 4(11), 574–581. https://doi.org/10.26450/jshsr.104