ÜRÜN TASARIMI ve TEDARİK ZİNCİRI AĞI ARASINDAKİ İLİŞKİ: BİR DERLEME MAKALESİ


Abstract views: 78 / PDF downloads: 88

Yazarlar

DOI:

https://doi.org/10.26450/jshsr.1256

Anahtar Kelimeler:

Ürün Tasarımı, Tedarik Zinciri, Tedarikçi İlişkileri

Özet

Ürün tasarımı, şirketler için önemli bir rekabet avantajına yol açabileceğinden gittikçe daha çok araştırmanın odak noktası olmaktadır. Bu makale de ürün tasarımı ve tedarik zinciri arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Makalenin temel amacı bu ilişkiye odaklanarak şimdiye kadar yapılan araştırmaların bir derlemesini sunmaktır.
Bu makalenin ortaya koyduğu derleme, ürün tasarımının tedarik zinciri üzerindeki etkilerini ortaya koymakta ve bu etkileri sınıflandırarak konunun bu ilişkinin daha iyi anlaşılmasını amaçlamaktadır. Bu derleme makalesinin, üreticiler ve tedarikçiler üzerinde önemli etkileri vardır, çünkü ürün tasarımının tedarik zinciri üzerinde fiziksel ve fiziksel olmayan etkilerini ortaya çıkarmak, tedarikçilerin ve üreticilerin tasarım sürecinde karşılaştıkları sorunlar karşısında çözüm üretmelerine yardımcı olabilir.

İndir

Yayınlanmış

2019-07-22

Nasıl Atıf Yapılır

ÖZKAN, N. (2019). ÜRÜN TASARIMI ve TEDARİK ZİNCİRI AĞI ARASINDAKİ İLİŞKİ: BİR DERLEME MAKALESİ. International Journal of Social and Humanities Sciences Research (JSHSR), 6(38), 1592–1601. https://doi.org/10.26450/jshsr.1256