MÜGE İPLİKÇİ’NİN “YALANCI ŞAHİT” ROMANI ÜZERİNE BİR İNCELEME
Abstract views: 100 / PDF downloads: 39
DOI:
https://doi.org/10.26450/jshsr.1295Anahtar Kelimeler:
Müge İplikçi, Yalancı Şahit, Roman TahliliÖzet
Çağdaş Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden olan Müge İplikçi, yazın hayatına öyküleri ile başlamasına rağmen roman, çocuk kitapları, inceleme kitaplar ve anı alanında da eserler veren üretken bir yazardır. Kül ve Yel (2003), Cemre(2006), Kafdağı(2008), Yalancı Şahit(2010), Civan(2012), Saklambaç(2013), Babamın Ardından(2015), Sil Baştan(2019) adlı sekiz romanı bulunan yazarın, romanları çeşitli dillere çevrilmiştir.
Yayımlanan romanları arasında yer alan Yalancı Şahit, ÇGYD( Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği) tarafından Yılın En İyi Gençlik Romanı Jüri Özel Ödülü’ne değer görülür. Roman, kuşaklar boyu ailesi kot fabrikasında çalışan çocukların dramını konu edinir. Hayal ve gerçeğin bir arada işlendiği romanda cezaevinin kasvetli havası sanat ile dağıtılır.
Bu makalede Yalancı Şahit romanı eser merkezli bir tahlil yöntemi ile incelenmeye çalışılmıştır. Çalışmamız eserin içeriği ile ilgili olarak roman tanıtımı, özet, zihniyet, yapı, tema, dil ve anlatım başlıkları altında incelenmiştir.
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Lisans
Telif Hakkı (c) 2019 International JOURNAL OF SOCIAL HUMANITIES SCIENCES RESEARCH
Bu çalışma Creative Commons Attribution 4.0 International License ile lisanslanmıştır.