DİNÎ İLETİŞİMDE EMPATİNİN ÖNEMİ


Abstract views: 161 / PDF downloads: 57

Yazarlar

DOI:

https://doi.org/10.26450/jshsr.3198

Anahtar Kelimeler:

Empati, iletişim, din, anlayış, merhamet

Özet

Son yıllarda birçok alanda tartışılan ve özellikle birçok farklı çalışmaya konu olan empati, ihtiva ettiği anlam itibariyle dinî terminolojide dikkat çeken ve temsil ettiği anlam açısından dinî boyutu olan bir kavramdır. Bu çalışmada, toplumsal değerlerin oluşmasında, gelişmesinde ve insanlar arasında sağlıklı ilişkiler kurulması noktasında önemli bir kaynak olan dinîn, iletişimde empati kavramı işbirliğiyle bu sağlam temelin oluşturulmasında ne kadar önemli bir etken olduğu açıklanmaya çalışılmıştır.

Bu çalışmada dinî iletişimde empatinin önemi ve gerekliliği üzerinde durulacaktır. Çalışmada sunulmak istenen, dinî iletişim yaklaşımında empatinin önemli rolüdür. İletişim sadece yaşamsal bir gereklilik olarak değil ruhsal ihtiyaçlarımız içinde bir zorunluluktur. Empati de bu zorunluluktaki asli unsurlardan biridir. Merhamet-şefkat-anlayış-empati dinî iletişimin çatısını oluşturmaktadır.

İndir

Yayınlanmış

2022-08-31

Nasıl Atıf Yapılır

GÜLTEKİN, A. (2022). DİNÎ İLETİŞİMDE EMPATİNİN ÖNEMİ. International Journal of Social and Humanities Sciences Research (JSHSR), 9(86), 1642–1652. https://doi.org/10.26450/jshsr.3198