6360 SAYILI YASA İLE UYGULAMAYA KONULAN BÜYÜKŞEHİR MODELİNİN YEREL HALKA YANSIMALARI: HATAY, MALATYA, MANİSA VE VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Abstract views: 47 / PDF downloads: 26
DOI:
https://doi.org/10.26450/jshsr.866Anahtar Kelimeler:
Büyükşehir Belediyesi, 6360 Sayılı Yasa, Yerel HalkÖzet
Türkiye’de yerel yönetimler alanında daha etkin ve kaliteli hizmetin yerel halka verilmesine yönelik dönem dönem yasal düzenlemeler yapılmaktadır. Son olarak yerel yönetimler alanında yapılan 6360 sayılı “On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile yerel yönetimler alanında önemli düzenlemeler yapılarak yerel halkın daha kaliteli, etkin, şeffaf ve halkın katılımının daha fazla olduğu bir hizmet anlayışı amaçlanmıştır. Ancak yapılan bu düzenlemelerin yerel halka hem olumlu hem de olumsuz yönde yansımaları olmuştur.
Çalışmada; büyükşehir belediyesi alanında 6360 sayılı yasa ile uygulamaya konulan yeni büyükşehir modelinin yerel halk tarafından memnuniyetinin ölçülmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda örneklem olarak, 6360 sayılı yasa ile büyükşehir belediyesi olarak halka hizmet vermeye başlayan Hatay, Malatya, Manisa ve Van illerinde yaşayan 1000 katılımcı ile anket çalışması yapılmıştır. Anket sonucunda elde edilen veriler SPSS veri analiz programında analiz edilerek değerlendirmelerde bulunulmuştur.
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Lisans
Telif Hakkı (c) 2018 International JOURNAL OF SOCIAL HUMANITIES SCIENCES RESEARCH
Bu çalışma Creative Commons Attribution 4.0 International License ile lisanslanmıştır.