YÜKSEÖĞRETİMDE HİZMET KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ: NAZİLLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEĞİ


Abstract views: 33 / PDF downloads: 13

Yazarlar

DOI:

https://doi.org/10.26450/jshsr.926

Anahtar Kelimeler:

Hizmet Kalitesi, HEdPERF, Yükseköğretim

Özet

Bu çalışmanın amacı yükseköğretim kurumlarının sunduğu hizmet kalitesinin etkisini incelemek ve hizmet kalitesi algısının cinsiyet, öğrenci öğretim durumu, annelerinin ve babalarının eğitim durumu bazında önemli bir fark gösterip göstermediğini araştırmaktır. Bu araştırmanın sonuçları Adnan Menderes Üniversitesi, Nazilli Meslek Yüksekokulu örneği bazında yükseköğretim kurumlarında hizmet kalitesinin iyileştirilmesini, öğrencilere iyi bir öğrenme ortamının sağlanmasını, okudukları programlarda başarılı olabilmelerini sağlayacaktır ve aynı zamanda şirketlere yetenekli çalışanlar kazandıracaktır, yükseköğretim kurumları yoğun rekabet ortamında farklılıklarını sergileyebilecek ve böylece şikâyet oranlarını düşük tutup müşterilerin sadakatını elde edeceklerdir. Araştırmanın sonuçları aynı zamanda öğrenci cinsiyetinin, öğrencilerin öğretim durumlarının, annelerinin ve babalarının eğitim durumlarının öğrencilerin hizmet kalitesi aigılarını etkilediğini belirtmektedir.
Mevcut hizmet kalitesi durumu, 28 sorusu ile HEdPERF ölçeğini kullanarak test edilip, değerlendirilmiş ve önemli farklar bulunmuştur. Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Meslek Yüksekokulunda okuyan 2400 öğrenci arasından rasgele 320 öğrenci seçilmiş ve veriler SPSS 21 ile analiz edilmiştir.

İndir

Yayınlanmış

2018-12-31

Nasıl Atıf Yapılır

ESER, M., & BİÇER OYMAK, B. (2018). YÜKSEÖĞRETİMDE HİZMET KALİTESİNİN ÖLÇÜLMESİ: NAZİLLİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEĞİ. International Journal of Social and Humanities Sciences Research (JSHSR), 5(31), 4672–4685. https://doi.org/10.26450/jshsr.926