KAMU KURUMLARINDA SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ: NEVŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ


Abstract views: 156 / PDF downloads: 53

Yazarlar

  • Zühal FİDAN Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Aksaray/Türkiye
  • Fatih BARİTCİ Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Aksaray/Türkiye

DOI:

https://doi.org/10.26450/jshsr.81

Anahtar Kelimeler:

Sosyal Sorumluluk, Kamu Kurumları, Belediyeler

Özet

Günümüzde toplumsal yararı gözetmeyen kurumların, mevcut rekabetçi pazarda varlıklarını sürdürmeleri neredeyse imkânsızdır. Salt kâr amacıyla faaliyet gösteren kurumların, bu şekilde hayatta kalmaları oldukça zordur. Bu sebeple kurumların devamlılığını sağlamaları ve hareket alanlarını koruyabilmeleri topluma, doğaya ve insana duyarlı olmalarıyla doğrudan ilgilidir. Tüm işletmelerde olduğu gibi kamu kurumları da toplumsal faydayı gözetmelidir. Bu aşamada sosyal sorumluluk tüm kurumlar için yapılması gerekli olan uygulama alanıdır. Bu bağlamda kamu kurumları da sosyal sorumluluk projelerini sürdürdüklerinde toplumsal meşruiyetlerini pekiştirirler.
Yerel yönetim birimleri içinde yer alan belediyeler bulundukları kentlerin her türlü altyapı, sağlık, temizlik, imar, eğitim, ulaşım, kültür ve sanatla ilgili alanlarında hizmet vermekle yükümlüdürler. Halkın taleplerini en iyi şekilde karşılamak üzere kurulan bu kamu kurumları, aynı zamanda kendi inisiyatifi ile toplumsal yararı gözeten farklı çalışmalar yapmaktadırlar. Kamu yararı gözeterek beklenilenden daha fazla hizmet üreten belediyeler, halkın gözünde de daha iyi konumdadır. Bu amaçla belediyeler sosyal sorumluluk projeleriyle halk ile daha aktif bir iletişim kurabilmektedir. Bu çalışmada örnek olay tarama modeli kullanılmıştır. Nevşehir Belediyesi’nin toplumsal faydayı gözeterek sağlık, kültür, eğitim vb. alanlarda yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri irdelenmiş olup, araştırma sonucunda elde edilen veriler üzerinden Nevşehir Belediyesi’nin yönetim anlayışı bağlamında sosyal sorumluluk faaliyetlerine değer verdiği ifade edilebilir.

İndir

Yayınlanmış

2017-10-31

Nasıl Atıf Yapılır

FİDAN, Z., & BARİTCİ, F. (2017). KAMU KURUMLARINDA SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ: NEVŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEĞİ. International Journal of Social and Humanities Sciences Research (JSHSR), 4(11), 514–521. https://doi.org/10.26450/jshsr.81