EĞİTİMSİZLİK SARMALININ KISIR DÖNGÜSÜNDEKİ: ROMAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ


Abstract views: 154 / PDF downloads: 90

Yazarlar

  • Öznur YAŞAR Dumlupınar üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Kütahya/Türkiye

DOI:

https://doi.org/10.26450/jshsr.208

Anahtar Kelimeler:

Eğitim, Sosyoloji, Roman, Çocuk, Aile

Özet

Eğitim hakkı tüm insanlara verilmiş bir haktır. Herkes bu haktan eşit bir şekilde yararlanmalıdır. Ancak bazı durumlarda gerek eğitim sisteminden kaynaklı gerekse grupların kendilerinden kaynaklanan sebeplerden ya da toplumsal damgalanmaya maruz kalınmasından dolayı bazı gruplar bu haktan yeterinde faydalanamamaktadır. Özellikle bu gruplardan Romanların eğitim hakkından yeterince faydalanmadığı ve sorunlarının katmanlaşarak devam ettiği bir gerçektir.
Bu çalışma İstanbul Yakuplu’da yaşayan ve okula devam eden çocuğu olan Roman aileler ile yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla nitel bir eğilimle yapılmıştır. Derinlemesine görüşme ile elde edilen verilerin değerlendirildiği bu çalışmada; Romanların eğitim sürecinde yaşadıkları ekonomik, sosyal ve kendi yapılarından kaynaklanan sorunlar Roman ailelerin gözüyle tartışılmıştır.

İndir

Yayınlanmış

2017-11-30

Nasıl Atıf Yapılır

YAŞAR, Öznur. (2017). EĞİTİMSİZLİK SARMALININ KISIR DÖNGÜSÜNDEKİ: ROMAN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ. International Journal of Social and Humanities Sciences Research (JSHSR), 4(12), 1241–1253. https://doi.org/10.26450/jshsr.208