YÖNETİM DÜŞÜNCESİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ


Abstract views: 252 / PDF downloads: 265

Yazarlar

DOI:

https://doi.org/10.26450/jshsr.2234

Anahtar Kelimeler:

Yönetim, Yönetimin Çeşitleri, Yönetim Okulları

Özet

İlk çağlardan ve yaratılmış ilk insandan ve hatta ilk canlılardan itibaren tüm varlıklar birbirleri üzerine üstünlük sağlama gayreti içinde olmuşlardır.
Diğer taraftan bakıldığında da hem çevredeki yabancı canlılardan ve hem de kendini doğal afetlerden korunma hissi, korku, insanları bir arada yaşamaya zorlamıştır.
Bir arada yaşama zorunluluğu, toplum olma, birlikte hareket etme üstünlük sağlama içgüdüsünü bastıramasa da en azından bazı kurallarla kontrol altına alınmaya çalışılmıştır.
Kurallar zinciri ile bir arada tutulmaya çalışılan veya ortak düşmanlara karşı mecburen bir arada tutulan insanlar ve aynı mantıkta sürüler halinde yaşamak zorunda olan hayvanlar aslında yönetim düşüncesinin ilk temellerini atmışlardır.
Tüm canlılar, bazen kaba kuvvetle bazen akıl, zekâ ve irade ile kendilerini ispatlayan liderlerin peşinden giymiş, onu hem lider ve hem de yönetici olarak kabul etmiştir.
Bu çalışmamız bir literatür çalışması şeklinde olup yönetimin tarihsel gelişimine ışık tutulmuştur

İndir

Yayınlanmış

2020-12-28

Nasıl Atıf Yapılır

OF, M., & KILIÇASLAN, İsmail. (2020). YÖNETİM DÜŞÜNCESİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ. International Journal of Social and Humanities Sciences Research (JSHSR), 7(62), 3517–3527. https://doi.org/10.26450/jshsr.2234

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri

1 2 > >>