BATI SİYASET DÜŞÜNCESİNDE MEKÂN FELSEFELERİ VE VIRGINIA WOOLF’UN ‘KENDİNE AİT BİR ODA’SI
Abstract views: 102 / PDF downloads: 54
DOI:
https://doi.org/10.26450/jshsr.1304Anahtar Kelimeler:
V. Woolf, Mekân, Kendine Ait Bir Oda, Felsefe, Batı siyaset düşüncesiÖzet
Batı siyaset düşüncesinde mekân felsefeleri belirli bir yer ve anlama sahiptir. Mekân felsefeleri, Batı siyaset düşüncesinin en önemli konuları arasında yer almaz. Ve fakat devlet, iktidar, halk, yasa/hukuk, siyasal yönetim biçimleri, siyasal ilahiyat, insan doğası, toplumsal cinsiyet, toplumsal sınıflar gibi konular işlenirken mekân konusu da gündeme gelir. Bu gündeme geliş genelde dolaylı ve tamamlayıcı mahiyette olur.
Mekân konusuna Batı siyaset düşüncesinin dışında, doğa bilimlerinde, sosyal bilimlerde ve edebiyatta da rastlanır. Bu disiplinler arasında zaman zaman geçişmeler de olur. Mekân konusuna önem veren edebiyatçılardan biri de Virginia Woolf’tur. Woolf’un bir mekânla doğrudan ilgili bir eseri vardır. Bu eser, ‘Kendine Ait Bir Oda’dır.
Bu incelemede amaç, Batı siyaset düşüncesindeki mekân felsefelerini ve Woolf’un ‘Kendine Ait Bir Oda’ adlı eserini birlikte irdelemektir. Yöntem olarak, incelemenin hem tasvirî/betimsel hem de eleştirel olması hedeflenmiştir. Niceliksel yaklaşım değil, niteliksel yaklaşım benimsenmiştir. Belgesel araştırma yapılmıştır. İnceleme sonucunda ortaya ilgili literatürler yönüyle karşılaştırmalı çalışmalara elverişli bulguların çıkması beklenmektedir.
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Lisans
Telif Hakkı (c) 2019 International JOURNAL OF SOCIAL HUMANITIES SCIENCES RESEARCH
Bu çalışma Creative Commons Attribution 4.0 International License ile lisanslanmıştır.